top of page

Rétegzések: 

HOYA Rétegei: 

Hi-Vision Aqua:

1 ÉV Gyártói garancia.
"A Hoya standard tükröződésmentesítő rétege
 
A Hi-Vision réteg egy olyan tükröződésmentesítő réteg, melynek fényáteresztő képessége legalább 99%. A Hi-Vision Aqua réteg vízlepergető hatású: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szemüvegen nem lesznek vízcseppek még akkor sem, amikor Ön esőben sétál.
 
A Hi-Vision Aqua réteg legfőbb előnyei:
 
Kellemetlen tükröződések megszűntetése
Tartós vízlepergető hatás
Kemény fedőréteggel van ellátva, amely csökkenti a karcok keletkezésének valószínűségét
Tiszta, kontrasztos látás
Magas viselési kényelem
Biztonságot nyújt még sötétben vezetéskor is" HOYA

 

Super Hi-Vision:

2 ÉV Gyártói garancia.
"3x ellenállóbb a karcokkal szemben
 
A karcoknak többé nincs esélye a Hoya szuper felületkezelésével szemben
 
Válassza a Super Hi-Vision felületkezelést, mely háromszor karcállóbb, mint a hagyományos rétegek!
A Super Hi-Vision réteg szuper kemény, ezért szinte nincs is esély arra, hogy karcok keletkezzenek a lencsén, így a kristálytiszta látás lényegesen hosszabb ideig biztosított. 
Érezze a magabiztosságot, mely a Super Hi-Vision réteg mindenkori 100%-os megbízhatóságából ered.
 
A Hoya Super Hi-Vision rétege valóban megérdemli a nevét!
 
Szuper karcálló - gyakorlatilag olyan kemény, mint az üveg, ezáltal minimalizálja a karcok keletkezésének valószínűségét
Szuper tükröződésmentes
Szuper könnyen tisztítható
Víz- és szennyeződéstaszító
Tiszta, kontrasztos látás
Magas viselési kényelem
Biztonságot nyújt még sötétben vezetéskor is" HOYA

 

Hi-Vision LongLife:

3 ÉV Gyártói garancia.
"A világ legtartósabb tükröződéscsökkentő rétege.
2015. augusztusban a Hi-Vision LongLife lencsét szigorú tesztvizsgálatoknak vetették alá egy, az USA-ban, Ohio-ban található, optikai lencsék vizsgálatára szakosodott laboratóriumban.
*A vizsgálat eredményei szerint a Hi-Vision LongLife:A legtartósabb felületkezelés: 29%-kal tartósabb, mint a második legtartósabbnakbizonyuló felületkezelés. 
A legkönnyebben tisztítható szemüveglencse: víz-, por- és szennyeződéstaszító tulajdonságait még hosszú távú használat és rendszeres törölgetés során is megőrzi.
Rendkívül karcálló: a világ legkeményebb, legellenállóbb prémium felületkezelése
A Hi-Vision LongLife réteg legfőbb előnyei:A létező legtartósabb felületkezelés50%-kal karcállóbb elődeinél!
Antisztatikus hatás, ami megakadályozza, hogy a por megtapadjon a lencse felületén
Tökéletes tükröződésmentesség
Könnyű tisztíthatóság és optimális átlátszóság még hosszú használat és gyakori, intenzív törölgetés után is
Tartós víz- és szennyeződéstaszító hatás
Tiszta, kontrasztos látás
Elsőrendű viselési kényelem
Biztonságot nyújt még sötétben vezetéskor is
 
*NSL Analytical ESWT, 2015. augusztus, 1.67 prémium HMC termékek és a Hi-Vision LongLife szemüveglencse összehasonlító vizsgálatának eredménye" HOYA

 

HVLL BlueControl:

"Extra kényelem a digitális világban
 
Az LCD és LED számítógépek, TV képernyők, okostelefonok, táblagépek és GPS készülékek kék fényt bocsátanak ki (high energy visible light). Annak ellenére, hogy a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben olyan mellékhatásokat eredményezhet, mint a szem megerőltetése és a szemfáradtság.
 
A Hoya BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.
 
Előnyei:
Semlegesíti kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását
Csökkenti a ragyogást, így nyugodt látást biztosít
Kontrasztosabb látást, ezáltal természetesebb színérzékelést biztosít
Mindezekhez adódik még a Hi-Vision LongLife* minden előnye
*A BlueControl a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife tükröződéscsökkentő réteggel kombinálva elérhető." HOYA

 

HVLL UV Control:

"Mit jelent az UV?
Az UV-sugárzás (ultraibolya-sugárzás) a Napból származó fény egyik típusa, mely, bár láthatatlan az emberi szem számára, fontos része mindennapi életünknek: meghatározó szerepet tölt be a D-vitamin képződésében, élénkítő hatással van ránk, illetve serkenti az endorfin termelődését. Az UV-sugárzásnakazonban káros hatásai is vannak, például a bőrünkre és a szemünkre nézve. Bár a legtöbb ember tisztában van az UV-sugárzás okozta veszélyekkel a nyár folyamán, kevesen gondoskodnak szemük védelméről az év többi részében is, amikor az UV-sugárzás kevésbé látható, azonban nem kevésbé veszélyes.A szem megfelelő védelme a káros UV-sugarakkal szemben:
A szemünk mint egyik legfontosabb érzékszervünk a létező leghatékonyabb védelmet igényli a káros UV-sugarakkal szemben. Bár a szemből érkező UV-sugarakat kiszűrik az UV-szűrővel rendelkező szemüveglencse alapanyagok, a szemüveglencse hátsó felületéről visszatükröződő UV-sugaraktól nem védik meg szemünket.
A Hoya legújabb felületkezelése, az UV Controlazonban kiszűri ezeket a visszatükröződő UV-sugarakat, és a Hoya UV-védelmet biztosító alapanyagaival együtt teljes körű védelmet nyújt az UV-sugárzás okozta veszélyekkel szemben.
Mondjon nemet a káros visszatükröződésekre!
Védekezzen Ön is az UV-sugarakkal szemben!
 

Tudta-e Ön?
18 éves korunkra annyi UV-sugárzás ér minket, ami megfelel az egész életünkre elegendő UV-sugárzás 80%-ának.
Túlzott mennyiségű UV-sugárzás akár mindennapi tevékenységeink végzése során is érhet minket, ezért fontos, hogy megtegyük a megfelelő óvintézkedéseket.
Csakúgy, ahogy a bőrünk, a szemünk is le tud égni az erős UV-sugárzás hatására.
A hóról visszaverődő UV-sugárzás nagyobb károkat képes okozni szemünkben, mint az UV-sugárzásnak való kitettség a napos nyári hónapokban.
AZ UV Control szemüveglencse előnyei:
Megóvja a szem körüli bőrt az UV-sugárzás okozta öregedéstől
Megóvja a szemet a káros UV-sugaraktól
Megvéd az UV-sugárzás okozta szempanaszokkal és szembetegségekkel szemben
Rendkívüli teljesítmény
Az UV Control a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife réteggel kombinálva elérhető, így a fenti előnyök mellett karcálló, tükröződéscsökkentő,  víz-, por- és szennyeződéstaszító hatással is rendelkezik." HOYA

 

SENSITY 2:

"Éld át a fényt!
Kényelmes látás minden fényviszonyok között.
A Hoya legújabb fejlesztésű, intelligens fényresötétedő lencséi kényelmes látást biztosítanak minden fényviszony esetén, anélkül, hogy Önnek váltogatnia kéne egy hagyományos szemüveget és egy napszemüveget!
A Sensity lencsék kültéren pillanatok alatt besötétednek, míg beltéren gyorsan kivilágosodnak és tökéletes átlátszóságot érnek el, úgy, hogy közben mindvégig 100% UV-védelmet biztosítanakviselőjüknek.
A Hoya Sensity fényresötétedő lencsék rendkívüli kényelmet és tökéletes védelmet biztosítanak Önnek, bármilyen életstílussal rendelkezzen is Ön!
 
Bármely évszakban.
Töltse azzal az idejét, amivel csak szeretné! A Stability Technológia segítségével tervezett Hoya Sensity lencsék úgy lettek kialakítva, hogy tökéletes védelmet biztosítsanak viselőjüknek minden éghajlaton, évszakban és minden időjárási körülmények között.
 
Fényresötétedő megoldás.
A Sensity fényresötétedő lencse méltó nevéhez: kültéren pillanatok alatt besötétedik, minden fényviszony esetén. Akár a napon, akár az árnyékban álljon is Ön, Sensity fényresötétedő
lencséi gyorsan besötétednek, anélkül, hogy Ön észrevenné! Emellett, csökkentik a ragyogást, miközben kontrasztos látást és tökéletes színérzékelést is biztosítanak viselőjüknek.
A Hoya Sensity lencsék beltéren gyorsan kivilágosodnak és egy tökéletesen átlátszó színt vesznek fel.
 
Természetes színek.
A Hoya Sensity fényresötétedő lencsék két élénk, természetes színárnyalatban - Sensity Szürke és Sensity Barna színben - kaphatóak.
Mindkét színárnyalat a modern divattrendeknek megfelelően került kialakításra, oly módon, hogy csökkentse a ragyogást és kontrasztos látást biztosítson viselőjének.
A Hoya Sensity lencsék széles választékban kaphatóak, és többek között a Hoya díjnyertes Hoyalux iD progresszív szemüveglencséivel kombinálva is elérhetőek!
 
A Sensity fényresötétedő lencsék előnyei: 
• Kültéren pillanatok alatt besötétednek
• Beltéren gyorsan kivilágosodnak és tökéletes átlátszóságot érnek el
• Teljes UV-védelmet biztosítanak" HOYA

 

MIRROR:

A Hoya tükrös rétege

Tükrözze saját stílusát!
A legújabb divattrendekre reagálva a Hoya bemutatja tükrös rétegét, a Hoya Mirror-t, mely 3 feltűnő színárnyalatban - arany, ezüst és kék színekben - rendelhető.

A Hoya Mirror ragyogó megjelenést biztosít viselőjének, így Ön garantáltan tükrözheti majd vele saját stílusát!

 

DRIVEWEAR:

"Polarizált fényresötétedő lencse - Kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztve
 
A hagyományos fényresötétedő és polarizált szemüvegek gyakran cserbenhagyják az embert vezetés közben. A fényresötétedő lencsék például nem sötétednek be az autóban, hiszen a szélvédő meggátolja az ehhez szükséges UV sugárzást. S míg a polarizált napszemüveglencsék semlegesítik a vakító fénysugarakat, nem képesek alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. A DriveWear lencsék azonban egy olyan forradalmi fejlesztési eljárással készülnek, amelynek köszönhetően mind a fényresötétedő, mind a polarizált szemüvegek előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, lehetővé téve a polarizáció és a fotokromia egyetlen szemüveglencsében való megvalósulását.
 
Tökéletes kontroll a változó fényviszonyok között
 
a legkényelmesebb látásélményt nyújtó lencse autóvezetéshez
minden időjárási körülményben éles látás
a szem kevésbé fárad el vezetés közben, ennek köszönhetően gyorsabb, biztonságosabb reakciók
egyesíti a fényresötétedő és polarizált lencsék kiváló tulajdonságait
 
Borús, felhős idő
 
A DriveWear lencsék maximalizálják a fényáteresztést a felhős, borús fényviszonyok között, így biztosítván viselőjük számára a lehető legélesebb látást. A polarizáló hatás védelmet nyújt a ragyogással szemben, amely egyébként gátolja a látást a gyenge fényviszonyok között. A DriveWear lencsék ilyen felhős, borús időjárás esetén egy magas kontrasztot biztosító sárgás-zöld színt vesznek fel.
 
Erős fényben, napos időben - szélvédő mögött
 
Vezetés közben, erős fényviszonyok esetén a DriveWear lencsék csökkentik a fény áteresztését és kontrollálják a fény erősségét. A polarizáció itt is kiemelkedő szerepet játszik, hiszen teljesen megszűnteti a vakító ragyogást. A lencse az ilyen fényviszonyok között egy rézvörös színárnyalatot vesz fel, amely kutatások szerint a legmegfelelőbb szín a vezetéshez.
 
Erős napfény - szabadban
 
A szem vizuális receptorai könnyen telítődhetnek a kocsiból kiszállva, az erős napfényben. A DriveWear lencsék kiszűrik a túlzott fénymennyiséget, és a maximálisan sötét színárnyalatot veszik fel. Polarizált tulajdonságuknak köszönhetően viselőik teljes védelmet élvezhetnek az erős fényviszonyok között." HOYA

 

ESSILOR Rétegei:

 

Crizal Prevencia:


"Bármilyen helyiségben is vagyunk, az ibolya-kék fénynek káros hatása van szemünkre. Az ibolya-kék fény a LED lámpák és a fluoreszkáló fényforrások fényének alkotóeleme, melyet a legtöbb modern készülék kijelzője (számítógép, táblagép, okostelefon stb.) kibocsát magából.
 
VÉDEKEZZEN ELLENE AZ ÉV MINDEN NAPJÁN!

A LEGÚJABB CRIZAL INNOVÁCIÓ SZELEKTÍV FÉNYSZŰRŐ RÉTEGGEL
1. Megelőzi a szem idő előtti öregedésének kialakulását azáltal, hogy képes a káros sugárzás szelektív kiszűrésére.
Csökkenti az ibolya-kék fénynek való kitettséget és ezzel jelentősen növeli a retinasejtek élettartamát(1)
25-Ször jobban védi a szemet, mint UV védelem nélkül. Ez a legjobb, színezetlen lencséken elérhető UV védelem az Essilortól.(2)
2. Segít megőrizni általános jó közérzetünket a létfontosságú látható fény átengedésével, melynek kiemelkedő szerepe van az alvás és ébrenlét, hangulatunk és kognitív teljesítményünk szabályozásában.
3. Tartósan optimális látásélményt biztosít az éles, tiszta látás 5 ellenségével szemben:

A FÉNYNEK ALAPVETŐ SZEREPE VAN MINDENNAPI ÉLETÜNKBEN
 
Elengedhetetlen a látáshoz: környezetük megfelelő érzékeléséhez, a formák, részletek, színek megtapasztalásához.
És hozzájárul általános jó közérzetünkhöz: az alvás és ébrenlét szabályozásához, hangulatunkhoz és kognitív teljesítményünkhöz.

AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ EGÉSZSÉGES LÁTÁSÉRT VÉDJE SZEMÉT MÁR MA!


(1)    A Crizal Prevencia szemüveglencsék a káros kék fény 20%-át kiszűrik, ezáltal 25%-kal csökkentik a retinasejtek pusztulását. A kék fény szűrésének aránya ettől kismértékben eltérő lehet a lencsealapanyag függvényében. Az Essilor és a Paris Vision Institute által végzett in vitro tesztek során retina pigment hámsejteket tettek ki kék fénynek, így reprodukálva a 40 éves emberi szem napfénynek való kitettségét.
(2)    Az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index-szel mérve, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. E-SPF=25 minden Crizal Prevencia lencse esetén, kivéve az Essilor Orma®, ahol E-SPF=10. Az E-SPF érték kizárólag azt mutatja, hogy a lencse milyen mértékben szűri ki az UV sugarakat, ugyanakkor nem vesz figyelembe olyan külső változókat, mint pl. az arc formája, a keret formája vagy a szemüvegviselés pozíciója." ESSILOR

 

Optifog:

"Az Essilor folyamatosan azon dolgozik, hogy tovább segítse a szemüveget viselő vásárlókat a lehető legtökéletesebb látásélmény elérésében.Az egyik legáltalánosabb probléma, ami gyakran érinti a szemüveget viselőket, a pára. Elhomályosítja és akadályozza a tiszta látást, zavaró és elkerülhetetlen, ráadásul váratlanul jelenik meg.Az Essilor áttörő megoldást talált erre a problémára: az exkluzív páramentes réteggel ellátott Optifog szemüveglencsét, melynek megalkotását intenzív Kutatás + Fejlesztés előzte meg."
"A pára akkor jön létre, amikor nedves környezetben gyorsan megváltozik a hőmérséklet.
Ez bármikor megtörténhet a nap folyamán, de leggyakrabban az alábbi esetekben fordul elő: Változó környezeti viszonyok esetén:Amikor a kinti hidegből meleg helyiségbe lépünk, vagy klimatizált, hideg helyiségből meleg és párás időbe megyünk ki." 
"Az Optifog lencsék páramentesítő rétegének köszönhetően, az OPTIFOG Smart Textile törlőkendő mindennapos használata mellett az OPTIFOG szemüveglencsék nem párásodnak.
2 hasznos ápolási tanács az OPTIFOG törlőkendőhöz: Ne mossa ki az OPTIFOG Smart Textile törlőkendőt, mert azzal eltávolítja belőle az aktiváláshoz szükséges összetevőket! Az OPTIFOG szemüveglencsék langyos vízzel történő tisztítása után (vagy ha bármilyen folyadék pl. eső érte őket) az OPTIFOG Smart Textile törlőkendővel való aktiválás előtt feltétlenül szárítsa meg a lencséket!
Az Optifog lencsék mindenki számára ajánlottak, akit zavar szemüvege párásodása, és bármilyen fajta korrekció esetén rendelhetők" ESSILOR

 

Crisal UV:

"Az UV sugárzás mindenhol és mindenkor komoly veszélyt jelent, ezért szemünk védelme – akárcsak a bőrünké – elengedhetetlen!

Ezért mostantól minden Crizal szemüveglencse az Essilor által biztosított legjobb UV védelmet* nyújtja kategóriájában, egy exkluzív UV szűrő rétegnek köszönhetően. Ez az UV szűrő réteg az UVA és UVB sugarak 100%-át kiszűri és a szemüveglencse hátsó felületéről a szembe visszaverődő UV sugarakat sem engedi a szembe.
 
Mostantól minden Crizal felületvédelemmel ellátott színezetlen szemüveglencse E-SPF=25* értékkel rendelkezik. Napszemüveglencsék esetén E-SPF=50+ (Crizal Sun UV felületvédelemmel).

Az egyes szemüveglencsék által nyújtott UV védelem mértéke nagyon különböző lehet. Az E-SPF index (Szem Napvédő Faktor) segít különbséget tenni a szemüveglencsék e téren nyújtott teljesítménye között. Az E-SPF=25 érték azt jelenti, hogy ilyen szemüvegben a szem UV védelme 25-szöröse a szemüveg nélkül elérhető UV védelemnek*.

Figyelem!
A színezetlen szemüveglencsék nem helyettesítik a napszemüveglencséket, különösen nem nyári, napsütéses időben. Megfelelő nagyságú szemüvegkerettel csökkenthető az oldalsó irányból közvetlenül a szembe érkező UV sugarak mennyisége, színezett szemüveglencsével csökken az erős fény intenzitása, polarizált napszemüveglencsével pedig az erős fény mellett a visszatükröződő fénysugarak okozta csillogás is csökkenthető."

"A Crizal legyőzi a tiszta látás 5 ellenségét:

Csillogás / Tükröződés csökkentése
Anti-reflex (tükröződés-csökkentő) réteg hiányában a lencse felületéről a fény egy része visszatükröződik a szembe. A Crizal lencsék esetében nincs ilyen visszatükröződés, ezáltal élénkebbek a kontrasztok és a szem sem fárad el annyira. A lencsén nem látszik a visszatükröződés, ami sokkal esztétikusabb látványt nyújt. Egy anti-reflex réteg nélküli szemüveglencsén keresztül nem mindig látni a viselő szemeit.

Szennyeződés-taszítás
A Crizal lencséket úgy kezelik, hogy taszítsák a vizet és az olajat, ezért állnak ellen a szennyeződéseknek és ujjlenyomatoknak, illetve ezért olyan könnyű tisztítani őket.

Karcállóság vagy felületkeményítés
Láthatatlan felületkeményítő rétegek biztosítják, hogy a mindennapi viselés során a lencsék ne karcolódjanak és ezáltal tisztább, élesebb látást nyújtsanak. 

Portaszítás
Egy hagyományos szemüveglencse letörlésekor negatív töltés keletkezik a lencse felületén, ami még jobban vonzza a port. A Crizal lencsék esetén nem képződik ilyen töltés, ezért a porszemcsék nem tapadnak a felületére. 

Vízlepergetés
A Crizal lencsék vízlepergető felülete megakadályozza a víz szétterjedését a lencse felszínén. A víz apró cseppekké áll össze és könnyedén lepereg a lencse felületéről, míg hagyományos lencsék esetén a víz szétterjed és hozzátapad a lencse felületéhez." ESSILOR

Crisal Transition:

Szemünk hihetetlenül érzékeny az UVA és UVB sugárzásra, mely szürkehályogot és más szembetegségeket okozhat, ezáltal veszélyeztetve szemünk világát. Az erős fény hatására szemünkben diszkomfort érzés és akár fájdalom is kialakulhat.
Az új Crizal Transitions szemüveglencsék védelmet nyújtanak a veszélyes UV sugarak ellen és közben tökéletesen alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz.
Kiváló UV védelem(1)A Crizal Transitions szemüveglencsék legújabb generációja kiváló UV védelmet nyújt a mindennapokban az E-SPF=25 értéknek köszönhetően, ami azt jelenti, hogy ilyen szemüvegben a szem UV védelme 25-szöröse a szemüveg nélkül elérhető UV védelemnek.
A legjobb technológia a szembe jutó fény szabályozására(2)A forradalmian új Chromea7™ technológiának köszönhetően az új Crizal Transitions szemüveglencsék érzékenyebben reagálnak az indirekt napsütésre, ezért még magasabb fokú védelmet nyújtanak.
Tökéletesen tiszta, éles látásélmény bármilyen fényviszonyok közöttA Crizal Transitions szemüveglencsék tartósan tiszta látásélményt nyújtanak, mert megvédenek az éles látás 5 ellenségével szemben (lásd: Crizal) miközben védik szemünket a káros UV sugaraktól is.
Nincs káros UV sugárzás
Nincsenek karcok
Nincsenek ujjnyomok
Nincs por
Nincsenek vízcseppek
Nincs tükröződés
A Crizal Transitions szemüveglencséket gyermekek, felnőttek és idősek számára is ajánljukA Crizal Transitions szemüveglencsék bármely korosztály számára megoldást jelentenek, kényelmet és védelmet nyújtanak a mindennapokban.
Különösen javasoljuk gyermekek számára, mert az ő szemük sokkal érzékenyebb a napsugárzás káros hatásaira, hiszen szemlencséjük csak 12 éves korukra fejlődik ki teljesen.
Elérhető változatok A Crizal Transitions lencsék rendelhetők barna, szürke és szürkészöld színben, minden alapanyagra és receptértékre (egyfókuszú, bifokális és Varilux multifokális) és bármilyen keretbe beilleszthetők, még a legdivatosabb keretekbe is."
"10-ből 9 szemüvegviselő elégedett az új Crizal Transitions szemüveglencsével(3)
 
(1) A Crizal Transitions szemüveglencsék az elérhető legjobb UV védelemet nyújtják hagyományos, anti-reflex réteggel ellátott színezetlen és fényre sötétedő szemüveglencsékkel összehasonlítva az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új E-SPF index (Szem Napvédő Faktor) alapján, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. Az E-SPF érték kizárólag azt mutatja, hogy a szemüveglencse milyen mértékben szűri ki az UV sugarakat, ugyanakkor nem vesz figyelembe olyan külső változókat, mint pl. az arc formája, a keret formája vagy a szemüvegviselés pozíciója.
(2) A Transitions termékei közül.
(3) Független harmadik fél által végzett viselői teszt a Crizal Transitions VII-ről 120 szemüvegviselő részvételével 2012-ben Franciaországban. Az elégedett viselők arányának meghatározása egy 10 pontos skálán az 5-öt vagy annál magasabb értéket megjelölők aránya alapján történt." Essilor

 

XTRActive:

A Crizal Transitions XTRActive olyan új, alkalmazkodó szemüveglencse, amely kültéren extra sötétre színeződik, gépkocsiban is használható, és beltérben kellemes világos árnyalatot vesz fel.
A Crizal Transitions lencsék az alábbi előnyöket nyújtják:
EXTRA sötét árnyalat:Kültéren, napfényes időben akár normál napszemüveg sötétségűre is be tud sötétedni.
EXTRA kényelem:Vezetés közben, a szélvédő mögött is besötétedik.
EXTRA komfortérzet:Enyhe színárnyalat beltérben.
EXTRA védelem:100%-os UVA és UVB sugárzás elleni védelem világos és sötét állapotban is.
EXTRA tiszta látás Crizal-lal:Legyőzi a tiszta látás 5 ellenségét
A Crizal Transitions XTRActive lencsék szürke, barna és szürkészöld színben rendelhetők.

 

ZEISS Rétegei:

 

Dura Vision Premium rétegek:

"Jobb látás és jobb megjelenés
A rétegek remekművekké teszik a műanyag szemüveglencséket. Keményebbé teszik a lencséket, ezáltal azok ellenállnak a szennyeződéseknek és könnyebben tisztíthatók. De ez még nem minden. A jó antireflex réteg szintén nélkülözhetetlen. Próbálja ki a ZEISS DuraVision Premium teljes körű rétegeit! Kétféle minőség közül választhat: Platinum és Silver. A DuraVision Platinum mindent tud, amit a DuraVision Silver sőt, keményrétegével még túl is tesz rajta!
Ezt egy speciális gyártási eljárás teszi lehetővé.
Védelem, extra tulajdonságok és nem elhanyagolható, hogy ez a szemüvegdivat csúcsa
A lencse áttetszőbb, így éles és pihentető látást biztosít.A lencse kevesebb zavaró visszatükröződése miatt jobb megjelenést biztosít.
A lencse első és hátsó felszínén is a legkorszerűbb antireflex réteg található.A lencse erős, jobban ellenáll a karcolódásoknak, így kimagaslóan tartós.Az antisztatikus és a CleanCoat rétegnek köszönhetően a lencse könnyen tisztítható." ZEISS

 

LotuTec:


"LotuTec® átlagos réteg
Az alap ZEISS réteg – a költséghatékony választás
Egyszerű réteget szeretne olvasószemüvegére vagy tartalék szemüvegére? A ZEISS LotuTec egy átlagos réteg, amely egy antireflex, a lencse tisztítását megkönnyítő CleanCoat és egy átlagos keményrétegből áll.
 
Az antireflex réteg nélküli szemüveglencsére eső fény részben visszaverődik és viselője látását rontja. A réteg nélküli szemüvegl
encséken keletkező visszaverődések elrejtik a viselőjük szemét.
 
Alapvető védelem és könnyű tisztíthatóság
A LotuTec antireflex réteggel ellátott ZEISS szemüveglencsék erősek, mivel keményréteggel is rendelkeznek.
Lapos és sima felszínének köszönhetően a por és a szöszök nem tapadnak könnyen a felületéhez, így a szemüveglencse kosztaszító.
A LotuTec réteggel ellátott szemüveglencséket az ultra sima CleanCoat rétegnek hála különösen könnyű tisztítani. A nagy kontaktszöget produkáló szemüveglencsék hatékonyabban pergetik le az olajat és a vizet.A LotuTec igen jó antireflex tulajdonságokkal rendelkezik, maradványreflexének színe a klasszikus zöld." ZEISS

 

DuraVision® BlueProtect:

"Jelenleg sokat beszélnek a kék fény látásunkra gyakorolt hatásairól, mivel kék összetevőjű fénynek vagyunk kitéve kül- és beltérben egyaránt. Egyrészt egészségünk megóvásához és jó közérzetünkhöz szükségünk van kék fényre. Másrészt a kék fény veszélyes is lehet – különösképp erős napsütésben. Ez ellen napszemüveggel védekezünk. Azonban ma már minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve, a készülékek kijelzői által kibocsájtott sugárzás és az olyan modern fényforrások, mint a LED miatt. Nap mint nap számítógéppel dolgozik hosszú órákon keresztül, modern világítással felszerelt helyiségben? Sokan azt veszik észre, hogy a lámpák és kijelzők által kibocsájtott kék fénytől elfáradnak és kényelmetlenül érzik magukat. A ZEISS DuraVision BlueProtect rétegű színtelen lencse keményréteggel és a Clean Coat felületkezeléssel is el van látva, így könnyebben tisztítható, valamint egy olyan kék szűrővel is, amely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban a kék fényt gyengíti.
Amit nyer vele
Védelem a kék-ibolya fénnyel szemben színtelen lencséknél is
Hasznos azoknak a szemüvegviselőknek, akik aggódnak a beltéri kék-ibolya fény potenciálisan káros hatásai miatt, és megfelelő védelmet keresnek.
A ZEISS DuraVision BlueProtect egy új réteg színtelen lencséhez, amely része egy olyan kékszűrő is, amely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban gyengíti a kék fényt.
Azonban az „egészséges” kék fényt, amelyre szervezetünknek szüksége van, átengedi. Tanulmányok kimutatták, hogy a 400-520 nm közötti tartomány (460 nm-es maximumú) kék fénye nagyon fontos a melatonin szintjének szabályozásához, így bioritmusunk irányításához és egészségünk megóvásához.
Keményréteg és CleanCoat a könnyű tisztíthatóságért - ez mind benne van." ZEISS

hvll
SHV
bottom of page