szemuveg patern png 2.png

A munkalencsékről/beltéri munkaszemüvegekről álltalában:

 

A beltéri szemüveglencséket a legújabb ergonómiai megoldásoknak megfelelően tervezték irodai munkához, illetve egyéb beltéri munkavégzéshez. Ezen kívül minden olyan (professzionális) tevékenységhez is illenek, amely éles látást igényel közeli és különböző közbenső távolságokra egyaránt. 
A beltéri lencsék extra támogatást nyújtanak Önnek, és kényelmes, nyugodt látást biztosítanak.

 

Gyakori kérdések:

 

Miben más mint egy multifokális lencse?

A beltéri lencsék esetében megválaszthatja, hogy mekkora munkaterületen szeretné használni szemüvegét. Ezek a lencsék nem alkalmasak utcai viselethez vagy autóvezetéshez mert nem rendelkeznek a távolba látáshoz szükséges dioptriákkal.

 

Milyen távolságra használhatóak?

Választhatóan 60, 150, 200, 400cm-es távolságig.

szemuveg patern png 2.png

Miért ajánlott progresszív szemüveg mellé?

Az átmenetes, többfókuszú szemüveglencsék kialakítását nagymértékben befolyásolja a dioptria tartomány amit át kell fogniuk. A normál multifokális lencsék a karnyújtásnyi távolságában adják a legszűkebb látómezőt, míg a munkaszemüveg lencsék ebben a távolságban a legszélesebbet, így kényelmes megoldást jelent ezen szemüvegek párhuzamos használata.

 

Számítógépes munkához milyen lencsét ajánlanak?

A beltéri munkaszemüveg lencsék ideálisak erre a távolságra, javasoljuk felületüket kékfény szűrő réteggel ellátni, így megadják a segítséget mint a dioptria problémák mint pedig a hosszú számítógépes munkavégzés okozta fáradság leküzdésére. 

 

Mennyi idő megszokni?

Amennyiben dioptriáinak, és fizikai igényeinek megfelelő terméket választ, a megszokási idő minimális lehet. Általában max. 2-5 nap. Ehhez mi minden segítséget biztosítunk.

 

Van rá megszokási garancia?

Az emberek döntő többségének a multifokális lencsék megszokása 2-5 napnál több időt nem vesz igénybe. Ezek a lencsék egyéni méretvétel alapján készített termékek, és ezért csak viselőjük lát vele. A lencsék megismerése és megszokása érdekében agyártó cégek Megszokási Garanciát adnak magasabb kategóriájú lencséik, mellé, mellyel szeretnének egy biztosítékot adni a kipróbálás lehetőségének. 

Cégünk esetenként akár 6 hónap megszokási garanciát biztosít ezen termékekre.

Amennyiben ez 6 hónap nem lenne elegendő, úgy a lencsegyártó cég biztosít helyette két pár egyfókuszú

(pl. olvasó + távoli) vagy egy pár bifokális lencsét, azonos dioptriában és minőségben.

Természetesen amennyiben amellett dönt, hogy inkább egy szélesebb csatornájú termékcsoportot választana, úgy csak a lencsék vételára közötti különbséget és a becsiszolás munkadíjat kell pluszban kifizetnie.