top of page

A Bifokális lencsékről általában:

 

A bifokális (azaz két fókuszú) lencsék, két különböző dioptriájú 

egyfókuszú lencséből "állnak". Felül van egy szélesebb távoli rész, alul pedig egy pajzs vagy kör alakú olvasó rész. Ezáltal éles képet csak távolra és olvasó távolságra (olvasás, írás) ad. 

Formái a következők lehetnek:

28mm pajzs alakú Bifokális 
28mm kör alakú Bifokális 
34mm pajzs alakú Bifokális 
34mm kör alakú Bifokális 
45mm pajzs alakú Bifokális 
teljes lencse szélességü
lapos Bifokális 
láthatatlan
34mm kör Bifokális
28mm ívelt pajzs alakú Bifokális 

Gyakori kérdések:

 

Mi a különbség a bifokális és a multifokális lencsék között?

A bifokális lencsék nem alkalmasak monitor és munka távolságokhoz. Elsődleges hasznuk, hogy viselőjük egyszerre lásson távolra (vezetés, utca, televízió) és olvasó távolságra (kb. 40 cm, írás, olvasás).

Amennyiben Ön már nem érzi kielégítőnek bifokális szemüvegét a mindennapi használathoz vagy egyszerűen szeretne egy korszerűbb sokkal magasabb komfortot biztosító szemüveget használni, váltson segítségünkkel multifokális szemüvegre. Kollégáink segítenek kiválasztani önnek azt a fajta multifokális lencsét melynek a legkönnyebb a megszokása és a legalkalmasabb az Ön számára.

Mit jelent az addíció?

Szemünk felépítésének egyik fontos alkotóeleme, szemlencsénk, melynek egyik feladata a távolságokhoz való optikai alkalmazkodás. Mint a fényképezőgép lencséi vagy mobiltelefonunk kamerája sajnos ez a lencse sem alkalmas a fizikai határainak átlépéséhez. Ez az alkalmazkodás az évek folyamán sajnos tovább csökken. 40 éves kor környékén válik általánosan zavaróvá, és alakul ki az igény az olvasó szemüvegre. Az addíciós értékünk: a legtávolabbra szükséges dioptriánk, (ha nem kell szemüveg, akkor ez nulla) és az olvasó szemüvegünk dioptriáinak különbsége. Ennek a különbségnek a növekedése, ami későbbiekben a többfókuszú szemüvegekre való igényünket eredményezi.

 

Át tudjuk csiszolni bifokális lencséjét egy új keretbe?

Át tudjuk, de nem ajánlott. A bifokális lencsék befoglalásakor az olvasó pikkely magassága egy nagyon fontos adat és ezt nem biztos, hogy az új keretbe tökéletesen tartani lehet. 

 

Mennyi idő megszokni?

Amennyiben dioptriáinak, és fizikai igényeinek megfelelő terméket választ, a megszokási idő minimális lehet. Általában max. 2-5 nap. Ehhez mi, minden segítséget biztosítunk.

 

Bifokális lencsék ára:

A bifokális lencsék ára nagyban függ a felületkezelésük és az olvasó részük alakjától. Továbbá a gyors (akár 1 napos szállítású) lencsék áránál akár 10x drágább lehet egy személyre szabott, erősen vékonyított, magas dioptriájú szemüveglencse. 

Aktuális csomagajánlatunk erre a termékre az alábbi linkre kattintva olvasható:

CSOMAG AKCIÓ
bottom of page