top of page
1,53
Törhetetlen lencse:

1,53 törésmutatójú műanyag alapanyag:

Sportolásra és/vagy gyermekeknek, javasolt szemüveglencse alapanyag, melyre akár 1 év törésgaranciát is vállalunk. Fúrt, damilos keretekhez ajánljuk, +/- 3,00 dioptriáig.

 

Kancsalság korrekciók:

Egy áttekintő leírás, a kancsalság korrekciójáról, ITT.

 

Press-On fólia (Fresnel-prizma):

Az optikai prizmák egyik fontos hátránya, hogy amennyiben a prizma dioptrianagysága eléri az oldalankénti 6-8 hasábot, már nagyon körülményes szemüvegkeretbe foglalni. Erre jelent megoldást a Fresnel-prizma. Ez a fólia egy 1mm vastag puha műanyag, melynek felszínén apró párhuzamos barázdák találhatóak (apró prizma csíkok) és az elkészült szemüveglencse felszínére helyezik fel kollégáink az optikában.

 
Prizmás lencsék:

A prizmás lencsék a kancsalság (strabizmus) vagy rejtett kancsalság korrekciójának fontos részei lehetnek. A lencsegyártó cégek 5-10 munkanap alatt készítik el őket. A részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken. ITT

 

Szinezett lencsék:

 

Fényre sötétedő:

2015-ben bemutattuk a Sensity-t, ami egyet jelentett a kényelemmel és a sokoldalúsággal. A Sensity 2 most még több előnyös tulajdonságot egyesít magában. A legújabb, leginnovatívabb technológiák segítségével készült, és számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, beleértve a továbbfejlesztett kivilágosodási sebességet, mely közel kétszer olyan gyors, mint a korábbi Sensity lencsék esetében. 

A Sensity 2 szemüveglencsék a továbbfejlesztett technológiának köszönhetően gyorsan sötétednek vonzó, 3-as kategóriás napszemüveglencsévé kültéren, majd lényegesen gyorsabb reakcióidőt biztosítva kétszeres sebességgel világosodnak ki, mint a korábbi Sensity lencsék. 100 %-os védelem, kiegyensúlyozott és egyenletes teljesítmény az időjárási körülményektől és a fényviszonyoktól függetlenül.

Teli napszemüvegszínek:

A leggyakrabban használt standard napszemüvegszínek, melyek 25-80%-os sötétségűek.

Kapható: szürke, barna, zöld (rayban zöld)

Árnyalataink az alábbiak:

 

Átmenetes napszemüvegszínek:

A normál napszemüvegszínek átmenetes formában is kaphatóak, ilyenkor a megrendelő megnevezheti az átmenet kezdeti és végállapotának mértékét. Ennek kiválasztásában színmintákkal, üzletünkben tudunk segíteni.

 

irodai színek:

OFFICE színezéseinket a normál hétköznapi, beltéri munka megkönnyítésére tervezték.

Árnyalataink az alábbiak: Feltöltés alatt...

 

intenzív színek:

Legyen újító! Intenzív színezéseinkkel teljesen megváltoztathatja megítélését és kinézetét. Erős sárga és narancssárga árnyalatainkat sportolóknak és sofőröknek is ajánljuk.

Árnyalataink az alábbiak: Feltöltés alatt...

 

tükrös színek:

Kérje lencséjét tükrös réteggel.

Árnyalataink az alábbiak: Feltöltés alatt...

Polarizált lencsék:

Ezen lencsék arra hivatottak, hogy csökkentsék a tükröző felületek (pl: víz felszíne, kirakatüveg/üveg) szemet bántó ragyogását, ezzel biztosítva a még tisztább látást, valamint a szemek védelmét más károsító hatásokkal szemben. Kiválóan alkalmazható vizi sportokhoz, síeléshez, de a mindennapok során is megállja a helyét. Többféle színben elérhető.

Formakövető, mágneses napszemüveg előtét:

Mind az optikai lencsékbe, mind az előtétbe belefúrt mágnesek segítségével pontosan illeszkedik a kerethez, egy mozdulattal le- és feltehető, rendkívül könnyű. Lehetőség van több szín választására, hölgyeknek akár Swarovski kristály díszítés is elérhető.

 

Lencsék vezetéshez:

 

Kontrasztfokozó színek:

Legszélesebb körben alkalmazott kontrasztfokozó szín a sárga és árnyalatai, mivel képesek sokkal élesebbé tenni egy adott képet. Elsősorban éjszakai vezetéshez ajánljuk.

 

Varilux Road Pilot, Traveller:

Azon emberek részére ajánlott progresszív szemüveglencse, akik idejük nagy részét autóvezetéssel töltik. Felületkialakítását tekintve, a lencse extra széles távoli zónával rendelkezik, de a közeli és köztes távolság zónái is elég szélesek ahhoz, hogy nagyobb fejmozgás nélkül könnyedén belátható legyen a műszerfal, valamit a visszapillantó tükör is. Kifejezetten gépkocsi vezetéshez kifejlesztett progresszív lencse. Távolra, valamit a műszerfal távolságára biztosít kényelmes látást.

 

Szemüveglencsék mobiltelefon és tablet felhasználóknak:

Bluecontrol:

Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, tévékészülékek és GPS eszközök kék fényt bocsátanak ki. Bár a kék fény természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt –, túlzott mennyiségben a szem megerőltetéséhez, szemfáradtsághoz vagy akár álmatlansághoz is vezethet. BlueControl felületkezelésünk hatékony védelmet nyújt a kék fénnyel szemben: segít megvédeni szemünk egészségét, és nyugodt, kontrasztosabb látást biztosít.

A BlueControl egy olyan felületkezelés, amely jelentősen csökkenti a digitális eszközök által kibocsátott, szemünkbe jutó kék fény mennyiségét. Ez az optimális megoldás a vásárlók azon csoportja számára, akik napjaik nagy részét digitális képernyők előtt töltik, ideértve a diákokat, az irodai dolgozókat és a gyermekeket. Amellett, hogy megelőzik a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását, a BlueControl szemüveglencsék nyugodtabb, kontrasztosabb látást is biztosítanak viselőjüknek.

Egy kutatás* eredményei szerint, amint tudomást szereznek a vásárlók a kék fény káros hatásairól, már meg is győztük őket a BlueControl felületkezelés előnyeiről. A kék fény okozta mellékhatások ismertetése után ugyanis a vizsgált célcsoport 78%-a találta vonzónak a kék fényt csökkentő lencséket, és 58%-uknak volt közvetlen szándéka, hogy további információkért felkeressen egy látszerészt. Ezért a BlueControl felületkezelés egyedülálló értékesítési lehetőségeket kínál Önnek!

Eyezen:

Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek és televíziók ma már elengedhetetlen részei mindennapi életünknek, hiszen ezekkel kommunikálunk, tanulunk, dolgozunk vagy épp kikapcsolódunk. Ez az új, digitális életforma egyre több erőfeszítést követel a szemünktől, sokkal gyorsabban és intenzívebben kell fókuszálnia azokra a távolságokra, amelyek a különböző készülékek eltérő kijelző távolságaiból és a rajtuk megjelenő apró, pixeles betűkből adódnak. Emellett a kijelzők vakító fénye és káros kék fény kibocsátása is problémát jelent.

2014-es kutatások* szerint 3-ból 2 ember érzi úgy, hogy amikor sok időt tölt képernyő, tablet vagy okostelefon előtt, az a szemének extra erőfeszítést igényel és 4-ből 3-an viszkető, száraz szemre is panaszkodnak a gyakori használat következtében. A szemproblémákon kívül az új magatartás új testtartásokat is eredményezett, ezért az emberek 70%-a panaszkodik nyaki és hátfájdalmakra a különböző digitális eszközök hosszantartó használatának következtében. A kutatások azt is kimutatták, hogy a digitális eszközhasználat nemcsak új testhelyzeteket, de eddig nem tapasztalt új tekintési távolságokat is eredményezett, így a korábbi átlagos olvasótávolság 40 cm-ről 33 cm-re csökkent az okostelefon használat következtében.

A fenti, digitális életformával megjelenő problémák kiküszöbölésére fejlesztette ki az Essilor az Eyezen szemüveglencséket, melyek védik a szemet a káros UV és ibolya-kék fénytől és segítséget nyújtanak a szemnek, hogy erőlködés nélkül, zavartalanul szálljon szembe a digitális kihívásokkal. 

http://www.essilor.hu/szemuveglencsek/digitalis%20eszkozok/Lapok/default.aspx

Magas görbületű (bázisú) lencsék:

Olyan dioptriás szemüveglencsék, amelyeket elsősorban a dinamikus életet élőknek, sportolóknak fejlesztettek ki, ívelt szemüvegkeretekhez.

 

Torzítás mentes (aszférikus) lencsék:

Ezek a lencsék magasabb dioptriaérték esetén is esztétikus megjelenést biztosítanak, a periférikus látómező szélesebb lesz, ezáltal kevésbé kell fordítani a fejet, a széli torzítás csökken. Az erős mínusz dioptriát viselő egyén szeme kisebbnek látszik a szemüveg mögött, ezt a hatást is csökkenti a torzításmentes, azaz aszférikus kialakítás.

 
Magas dioptriákhoz lenticular:

10 dioptria felett a lencsék széli vagy középvastagsága már nem csak esztétikai problémát jelent, hanem esetenként ellehetetleníti a keretbe foglalást.

„Ezt a vastagságot egy speciális, lenticular kialakítással lecsökkentik. Hatalmas előnye a lencse vastagságának egy költséghatékony csökkentése. Hátránya, hogy a hasznos látótér a lencse középső részére fókuszálódik, a széli részek pedig torzzá válnak. A korszerű FreeForm technológia lehetővé tette a tradicionális lentikuláris lencsék továbbfejlesztését, ezáltal az átmenet a korrekciós zóna és szélkiképzés között sokkal enyhébben történik, elrejtve ezáltal a múltból megszokott, jellegzetes kontúrral rendelkező lentikuláris aspektust. Az eredmény egy szép, esztétikus lencse.

 

A tervezési fázisban határozzuk meg a korrekciós zóna nagyságát az illesztési pont körül. Ezen a zónán kívül a lencse vastagságát lépcsőzetesen csökkentve érjük el a kívánt esztétikai hatást.
A szórólencsék (minusz) szélvastagsága, míg a gyűjtőlencsék (plusz) középvastagsága jelentősen kevesebb, mint lentikularizálás nélkül.

A korrekciós zóna átmérője lehet: 

40 vagy 50 mm

 

A lencse optikai tulajdonságai nincsenek érintve a korrekciós zónában, ezen kívül, a periferális részen célunk a vastagság csökkentése. Az összefüggés a két összetevő rész nagysága között a következő: minél kisebb átmérőjű a korrekciós zóna, annál kisebb lesz a lencse szélvastagsága és fordítva.

Megjegyzés: 

plusz dioptria esetén 40 mm-es átmérőjű korrekciós zónát ajánlunk

-6,00 dpt. és -10,00 dpt. között 50 mm-es átmérőjű korrekciós zónát ajánlunk

-10,00 dpt. fölött 40 mm-es átmérőjű korrekciós zónát ajánlunk (technikailag kivitelezhető 50 mm-esben is)” Brillis

bottom of page